COSMA Research

Communication, Strategy and Media Analysis

Artikler/Debatindlæg

view:  full / summary

Model for strategiudvikling

Posted on January 31, 2017 at 5:15 PM Comments comments (0)

Artikel i DJ�?F-bladet Maj 2016

Posted on May 31, 2016 at 8:00 PM Comments comments (0)

Facebook som nyhedskanal

Posted on January 30, 2016 at 7:00 PM Comments comments (1)


En status på de sociale medier i valgkamp 2015

Posted on June 15, 2015 at 12:50 AM Comments comments (10)

1. Sociale medier er markant integreret i almindelig mediebrug. Social mediebrug er en aktiv medieoplevelse om det så er Facebook, Twitter, Instragram eller Snapchat. Selv den ældre generation er på sociale medier.

2. Sociale medier og særligt Facebook er en central indgang til nyhedsstrømmen. Det har stor betydning, at forholdet mellem politikere, politikernes kommunikationsrådgivere og journalister er under forandring. Der bliver etableret nye relationer og indgange til det politiske kommunikationsrum.

3. Mens strategiske værktøjer tidligere var eksperimentrende, så er de nu mere effektive og de sociale medier kommer med måder at målrette og måle indsatsen. Det kan man godt li’, når man skal bruge sine markedsføringskroner mest effektivt.  

Valgkampen er desuden en længe ventet begivenhed, som partierne og vælgerne længe har varmet op til. Ventetiden er blevet brugt til at udvikle og engagere vælgere med interaktivt indhold og sjove politiske spil i de sociale medier. Og som vi har set ved andre begivenheder, glædelige såvel som tragiske, så smykker personer på Facebook deres egne profilbilleder med symboler, der viser netop deres sympatier og politiske tilhørsforhold. Folks profilbillede på Facebook viser logoet for et bestemt parti og for nogle endda med henvisning til lokale kandidater.

4. For det fjerde, så får brugeren en forstærket oplevelse af valgkampen ved at bruge de sociale medier. Disse reaktioner er samtidig med til at bekræfte vedkommendes tilslutning til en kandidat, og bliver derfor centralt i forhold til at fremvise politiske sympatier overfor vennerne og andre på sociale medier Det bliver en mobilisering af et aktivt socialt demokrati, en politisk kultur, hvor vælgerne selv påvirker gennem medieproduktion og finder anerkendelse, bekræftelse og en sikkerhed i forhold til at navigere i de mange budskaber og valgløfter i en valgkamp.

Whats new? Flokmentalitet og meningsstorme er redskaber, som kan tidsindstilles og koordineres, så de får effekt på sociale medier. Det er med til at accellere og forstærke budskaberne – Det er en traditonel tænkning i opmærksomhedsskabelsens  samspil, hvor brugerne, politikere og medieprofessionelle bliver afhængige af hinanden i forhold til at producere indhold.

– Indhold fra klassiske nyhedsmedier er råstof for aktiviteter på sociale medier, og samtidig er social aktivitet, kampagner og tendenser på de sociale medier nærmest blevet et nyhedsområde for sig selv.

Nye følgere efter første uge i valgkampen

Posted on June 15, 2015 at 12:35 AM Comments comments (0)

Lars Løkkes dag på Facebook

Posted on June 15, 2015 at 12:30 AM Comments comments (3)


Helle Thorning-Schmidts dag på Facebook

Posted on June 15, 2015 at 12:25 AM Comments comments (6926)

Det lystfyldte og spontane demokrati

Posted on April 21, 2015 at 8:35 AM Comments comments (0)

Når sociale medier bare bliver bling-bling og forstyrrer substans og demokratisk debat...Flere pointer fra valgkampen 2011 til gennemsyn i 2015

 


Af Lars Holmgaard Christensen

Når alt er lige gyldigt i valgdækningen ender det som ligegyldigt


AldousHuxley var bekymret for, at vi gennem overkommunikation og overdramatisering vil blive passiviseret og blive underholdt ihjel.


Folk kommer til at være optaget af talentshows, celebrity-stjerner, underholdende valgprogrammer og teknologiske gimmicks, hvorfor de aldrig forholder sig til reel information eller skriverier, der stiller kritiske spørgsmål.


Det væsentlige og det trivielle vil i den optik blive nivelleret på en måde, så alt bliver lige gyldigt og derfor i sidste ende ligegyldigt. Det bliver ikke længere muligt at forstå fakta fra retorik og performance. Et sagligt politisk argument kan ikke skelnes fra underholdende mudderkastning.


Det vil ikke være tid til det udfordrende og det krævende, fordi dopamin-stimulerende valgprogrammer med vægt på retorik og performance eller iphone-apps og andet bling-bling uden indhold vil stå i kø for at få opmærksomhed. Vælgerbefolkningen bliver i brugen af nydelsestilbud og i en konstant jagt på underholdning holdt i skak. Den momentane nydelse i at blive distraheret af noget underholdende nyt er blevet et mål i sig selv.


– Hvis vi vælger at acceptere den momentane nydelse i distraktionen, som er et skifte fra det logiske til det følelsesmæssige, så betyder det, at vores endelige stemme ikke vil være velovervejet, men bliver af den hedonistiske medborger afgivet spontant og med afsæt i den underholdende oplevelse stemmeboksen kan tilbyde.


http://valg.mediajungle.dk/2011/09/08/nyhedsmedier-distraherer-vaelgerne-paa-sociale-medier/


Rss_feed